De Docentenbank is sinds 1987 de eerste en de beste intermediair voor het onderwijs in Nederland. Dagelijks komen via ons docenten, onderwijsondersteunend personeel (OOP), directeuren, schoolmanagers en coördinatoren aan een nieuwe functie. De Docentenbank biedt banen aan in het gehele onderwijsveld in het gehele land.

 Hoe helpt de Docentenbank u aan een nieuwe baan in het onderwijs?

Onze werkwijze is eenvoudig.

  • U vult een profiel in, waardoor u gemakkelijk en efficiënt kunt worden geselecteerd door scholen die op zoek zijn naar werknemers. Dit profiel bevat, naast allerlei gegevens over u, ook uw cv, uw social media-adressen en eventueel een foto.

TIP: Hoe beter u dit profiel invult, hoe groter de kans dat u wordt gevonden

  • U kunt uiteraard ook uit eigen beweging reageren op openstaande vacatures
  • Als u een alert heeft ingesteld dan ontvangt u meteen de nieuwe vacatures in uw vakgebied(en)

Maar er is meer! Scholen kunnen er voor kiezen actief in geanonimiseerde profielen te zoeken en om kandidaten met een aansprekend profiel uit te nodigen het cv en eventuele andere gegevens aan de school kenbaar te maken. Ter bescherming van uw privacy gelden daarvoor de volgende spelregels.

  1. De school krijgt discrete profielen te zien, waarin de meest belangrijke gegevens staan vermeld. Wij adviseren u daarom nogmaals dit profiel zo compleet en duidelijk mogelijk in te vullen zodat uw kans om te worden gezien optimaal is
  2. Als de school een profiel ziet dat geschikt lijkt voor de vacature dan:

a.     Kan de school uw cv en eventuele andere gegevens bij de Docentenbank opvragen
b.     De Docentenbank stuurt u direct een mail en pas nadat u akkoord heeft gegeven ontvangt de school uw cv en eventuele andere gegevens. Zo bent u ervan verzekerd dat wij uw cv niet zonder uw toestemming aan derden verstrekken
c.     Wij vragen u nadrukkelijk om direct te reageren op uitnodigingen om uw cv door te sturen. Op deze wijze voorkomt u dat iemand anders u mogelijk voor is.

Als het contact tot stand is gekomen dan is het verder aan u (en de school) om tot mooie afspraken te komen.

stock