Hieronder vindt u een aantal veelgestelde vragen. Staat uw vraag er niet bij? Neem gerust contact met ons op. Ook voor technische problemen met de website kunt u hier terecht.

Ik word door de Docentenbank bemiddeld voor een baan en de school wil mij aannemen. Hoe zit het met mijn arbeidsovereenkomst?

U wordt rechtstreeks door de school in dienst genomen. De Docentenbank is de eerste contactlegger tussen school en kandidaat. Komt het tot een aanstelling dan krijgt u een arbeidsovereenkomst van de school. Soms geeft de school aan dat ze iemand zoeken op uitzend- of tijdelijke basis, of in de vorm van een stageplaats. Dan vermelden wij dit duidelijk op deze website bij de vacature.

Ik heb gereageerd op een vacature, wat gebeurt er vervolgens?

Uw reactie wordt aan de school aangeboden. Zij zullen bij interesse contact met u opnemen. De Docentenbank is niet betrokken bij dit proces, dus het heeft geen zin om contact hierover met ons op te nemen. Verdere vragen en opmerkingen zijn natuurlijk zeer welkom via onze contactpagina.

Ik ben aangenomen op een school, wat nu ?

Allereerst: hartelijk gefeliciteerd! U kunt ervoor kiezen om uw profiel op non-actief te zetten in uw profielinstellingen op het dashboard. U kunt uiteraard ook ervoor kiezen om dit niet te doen en op de hoogte te blijven van nieuwe kansen, vacatures en aanbiedingen. Wij wensen u hoe dan ook veel werkplezier in uw nieuwe functie.

Ik mis vacatures in mijn vakgebied, hoe kan dat?

De Docentenbank krijgt zeer veel onderwijsvacatures aangeboden. Onze website wordt dagelijks vernieuwd met nieuwe vacatures. Het kan tijdelijk voorkomen dat we geen passende vacatures voor u hebben. Kijkt u daarom regelmatig op onze website en stel alerts in, zodat wij u een bericht kunnen sturen als een passende vacature online komt.

Ik ben door een school uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek, geef ik dat aan de Docentenbank door ?

Geweldig! U hoeft dit niet aan ons door te geven. Als u uiteindelijk wordt aangenomen, kunt u besluiten om uw profiel bij de Docentenbank op non-actief te zetten. U kunt er uiteraard ook voor kiezen om dit niet te doen om op de hoogte te blijven van vacatures in uw vakgebied.

Ik ben ingeschreven, maar wil tijdelijk niet op zoek naar een baan. Wat moet ik doen met mijn inschrijving bij de Docentenbank?

Via het dashboard kunt u in uw profielaanstellingen uw profiel op “non-actief” zetten. Uw profiel wordt dan niet meer gevonden door scholen, en u wordt niet langer benaderd via alerts. Als  u toch weer op de hoogte wilt blijven van vacatures kunt u op een later tijdstip weer inloggen en uw profiel terugzetten op “actief”.

Ik ben ingeschreven, maar wil niet dat mijn huidige werkgever daarvan op de hoogte is. Hoe staat het met de bescherming van de privacy?

Een school die uw profiel ziet, krijgt standaard niet uw volledige naam te zien. U blijft dus anoniem zolang u geen persoonlijke gegevens verstrekt in de vrij in te vullen tekstvakken van uw profiel. Houd er wel rekening mee dat werkgevers u theoretisch kunnen herkennen aan uw werkverleden of huidige werkgever. Uw huidige schoolleiding wordt nooit op de hoogte gesteld van uw inschrijving. De Docentenbank is aangesloten bij de Registratiekamer en is gehouden aan de wet op de privacy.

Ik ben nog studerend aan een lerarenopleiding. Kan ik mij al inschrijven?

Absoluut! Uw inschrijving is van harte welkom. We hebben regelmatig vacatures die prima gecombineerd kunnen worden met een studie. Scholen hebben soms vacatures waarbij kandidaten ‘studerend voor’ ook verzocht worden te reageren. Daarnaast willen we u graag in ons netwerk opnemen om u ook na de studie van dienst te kunnen zijn.

Zijn er kosten verbonden aan de inschrijving?

De inschrijving en het gebruik van de website is voor kandidaten geheel kosteloos.

Ik heb (nog) geen bevoegdheid maar ik ambieer wel een baan in het onderwijs. Waar kan ik het beste informeren?

Wilt u als zij-instromer het onderwijs in, dan kunt u hier meer informatie over lezen op de website van het ministerie van OC&W:www.werkeninhetonderwijs.nl. Ook de site van de AOB (Algemene Onderwijs Bond) geeft u informatie: www.aob.nl.

Ik zie nu geen interessante vacature, heeft het wel zin mij in te schrijven?

Jazeker. Vandaag staat er misschien geen interessante vacature voor u bij, maar dat kan morgen anders zijn. En door u bij ons in te schrijven, weten werkgevers u te vinden als er een interessante functie voor u vrijkomt. Als u zich bij ons inschrijft, wordt u gevraagd uw vakgebied(en) in te vullen. Zodra wij een baan in uw vakgebied en uw woonomgeving binnenkrijgen, ontvangt u een bericht. Tevens ontvangt u als ingeschrevene onze nieuwsbrief met vacatures en andere relevante zaken om goed op de hoogte te blijven.

Is de Docentenbank er alleen voor docenten of ook voor onderwijsondersteunend personeel?

De Docentenbank biedt vacatures voor zowel docenten als onderwijsondersteunend personeel. Dus ook mensen die een baan zoeken in de schoolleiding, administratieve ondersteuning, ICT of bijvoorbeeld als conciërge kunnen zich bij ons inschrijven.

Ik heb een vraag over een vacature, waar kan ik terecht?

Voor specifieke vragen over vacatures is het verstandig om contact met de school in kwestie op te nemen. De Docentenbank heeft geen aanvullende informatie over de vacatures buiten de informatie die vermeld staat op de website.